DARMOWA WYSYŁKA OD 100 ZŁ
SKLEP@MYDLANEWYPIEKI.PL

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 100%

18.00

Olej ze słodkich migdałów tłoczony jest na zimno z nasion drzewa migdałowego. 

Olej ze słodkich migdałów jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej stosowanych olejów w kosmetyce. Swoją popularność zawdzięcza lekkości, delikatności i uniwersalności. Olej ten można z powodzeniem używać zamiast kremu do twarzy lub balsamu do ciała.

Olej migdałowy może być stosowany zamiast mleczka do demakijażu. Wystarczy nałożyć niewielką ilość na wacik kosmetyczny aby skutecznie i delikatnie zmyć makijaż.

Olej z migdałów ceniony jest również za swoja skuteczność a jednocześnie delikatność dla skóry. Kobiety w ciąży chętnie po niego sięgają jako po naturalny środek zapobiegający powstawaniu rozstępów. Polecany jest również do pielęgnacji skóry niemowląt i małych dzieci. Jest bardzo delikatny, nie zawiera żadnych konserwantów.

Ze względu na swoją lekkość olej ze słodkich migdałów jest polecany do włosów. Nawet najbardziej delikatne i cienkie włosy polubią odrobinę delikatność oleju migdałowego.

Oprócz klasycznego olejowania włosów, można użyć go do odżywek i masek do włosów albo dodać kilka kropli do odżywek bez spłukiwania, ułatwiających rozczesywanie włosów. Włosy nie będą zbytnio obciążone i tłuste za to przez cały dzień olej będzie dział dobroczynnie i ochronnie na ich strukturę. Pamiętaj aby nie dodawać za dużo oleju – kilka kropel wystarczy.

Jeśli Twoje włosy wymagają zabiegów bardziej radykalnych i silniejszych, wmasuj ciepły olej ze słodkich migdałów w skórę głowy. Regularne kuracje sprawią, że włosy staną się jedwabiste i nabiorą blasku i zdrowego wyglądu.

Dodatkowe informacje:
Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.
Nie wystawiać na bezpośrednią ekspozycję słoneczną.

Składniki: Prunus Amygdalus dulcis (sweet almond) oil

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów