DARMOWA WYSYŁKA OD 150 ZŁ
SKLEP@MYDLANEWYPIEKI.PL

OLEJ Z OPUNCJI FIGOWEJ NIERAFINOWANY

66.00

Opuncja figowa do roślina z rodziny kaktusowatych, występująca naturalnie w Meksyku i Ameryce Środkowej.

Olej z opuncji figowej nazywany potocznie naturalnym botoksem, zawiera w swym składzie m.in. witaminę E i kwasy Omega 6 dzięki czemu jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry dojrzałej. Silnie nawilża skórę i skutecznie likwiduje zmarszczki. Już po pierwszym użyciu odczuwa się wyraźne działanie „napinające”.

Dzięki zawartości steroli, skutecznie zapobiega utracie wody przez skórę. działa również przeciwzapalnie, tonizująco, pobudza procesy związane z regeneracją i gojeniem naskórka.

Unikalna cechą oleju z opuncji, jest wzmacnianie układu odpornościowego w skórze (immunostymulacja).

Dzięki wysokiej zawartości substancji aktywujących białka HSP, fitosterolom oraz dodatkowo cynkowi, olej pobudza naturalne procesy naprawcze skóry, dzięki temu skóra staje się bardziej odporna na wpływ czynników zewnętrznych, staje się mniej podatna na podrażnienia, stany zapalne.

Ze względu na unikalne właściwości olej ten najlepiej stosować bezpośrednio na skórę.


Olej z opuncji figowej to najwyższej jakości, ekskluzywny produkt polecany przede wszystkim do skóry dojrzałej, suchej bądź wymagającej intensywnej regeneracji.

Świetnie sprawdza się przy pielęgnacji delikatnych okolic oczu, ust, dekoltu.

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil (100% olej tłoczony na zimno, nierafinowany).

Pojemność: 30 ml

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów