DARMOWA WYSYŁKA OD 200 ZŁ
SKLEP@MYDLANEWYPIEKI.PL

Karnalitowa sól z Morza Martwego o zapachu kwiatu lotosu

26.00

Sól karnalitowa jest najpopularniejszym i najlepszym gatunkiem soli pochodzącym z Morza Martwego. Ze względu na swój skład nazywana jest również solą magnezowo – potasową.
Cechą charakterystyczną soli karnalitowej jest fakt, że sól ta sprawia wrażenie lekko wilgotnej, a czasami zdarza się że wydaje się być lekko oleista. Za takie wrażenie oleistości jest odpowiedzialny magnez – zawarty w dużej ilości w soli.

Minerały z Morza Martwego są znane przez swoje dobroczynne działanie w leczeniu łuszczycy, egzemy i innych problemów skórnych. Rezultatem jest zdrowa i miękka skóra. Po kąpieli całe ciało zyskuje odmładzające uczucie rozluźnienia i relaksu. Te specjalne sole krystalizowały z wód Martwego Morza w procesie jego parowania przez co zawierają kombinacje magnezu, wapnia, potasu i wiele korzystnych dla życia minerałów.

Składniki zawarte w soli przenikają głęboko w skórę odżywiając ją i regenerując jej komórki. To właśnie tam zapobiegają rozwojowi bakterii ropotwórczych. Dodatkowo, składniki soli normalizują proces wytwarzania sebum przez skórę.

Minerały z Morza Martwego zawarte w soli są w 100% naturalnymi minerałami pochodzącymi z największego i najbogatszego źródła mineralnego świata t.j. Martwego Morza, którego woda ma lecznicze działanie od wieków.

Kryształki soli są całkowicie odmienne od zwykłej soli morskiej, bowiem zawierają unikatowy naturalny magnez, wapń, brom i fosfor. Sól nadaje się idealnie dla wrażliwej skóry z tendencjami do zapaleń. Zawartość minerałów z Morza Martwego uzupełnia ich braki w skórze. Nie narusza naturalnego pH.

Sól z Morza Martwego polecamy stosować przy trądziku, łuszczycy, atopowym zapaleniu skóry, cellulicie. 

INCI: Dead Sea Salt (Maris Sal), Fragrance

Waga: 600 g

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów